Jernesalt
Dynamisk komplementær helhedsrealisme
Samfund Eksistens Sekularisering Coronakrisen E-Bøger
SAMFUND
 
EKSISTENS
 
SEKULARISERING
 
2019-FILOSOFIEN
 
ESSAYS
RETORIK
ONTOLOGI
VIRKELIGHED
ENFOLDIG TALE
SKIDT OG KANEL
REDAKTION
PROGRAM
INTRODUKTION
INSPIRATORER
OVERSIGTER
EMNEINDEX
PERSONINDEX
LINKS
E-MAIL
 
utils prefix normal Forside    Oversigter    Redaktion    At læse Jernesalt    Sendemand    Vrangsiden    Kontakt   
 
JERNESALT - e-boeger

Information JERNESALT - 2020

Jernesalts e-bøger

Det var meningen at en i maj-juni 2019 opdateret udgave af hovedværket "Den komplementære helhedsrealisme" skulle udbydes til salg på Saxo.com, men her har man ændret sine retningslinjer så meget at det vanskeliggør udgivelse hvorfor jeg har valgt at udsende denne udgave direkte og omkostningsfrit her fra siden. Indholdsfortegnelsen af hovedværker er den samme som ved 2013-udgaven, men der er tilføjet nye afsnit omtale og vurdering af flygtningekrisen 2015, #MeToobevægelsen i 2017-19, Klimaproblematikken 2018-29 og folketingsvalget i 2019 i respektive steder. Disse afsnit kan dog også læses særskilt under omtalen af bogen her på siderne klik.

Øvrige e-bøger kan ikke længere krekvireres, men indholdet findes spredt på siderne og kan søges på emneindex.Titlerne på de enkelte værker skal dog nævnes:

'Jernesalts komplementære helhedsrealisme' - en opdateret udgave af Jernesalts filosofi fra 2019, der tager hensyn til Højsangens nye erkendelser.

'Virkelighedens dobbelte karakter' - om den indre og den ydre virkelighed med kapitler om fysikken, tiden, rummet, livet, ånden, sproget og humoren.

'Eksistens-psykologi for 21. årh.' om de psykiske grund-processer, de psykiske fundamentalkræfter og bevidsthedsforskning og om det kollektivt ubevidste samt artikler om jeget og selvet og åndslivet m.m.

'Indadvendte, aggressive, erotiske og andre typer' om inddelingen i mennesketyper, Jungs typologi, det aggressive menneske, det introverte menneske, det erotiske, det fromme og det musiske menneske.

'Konsistensetik - Erl. Jacobsen - Jes Berthelsen' om etik og eksistens, Erling Jacobsens moralfilosofi og Jes Bertelsens etik verdensbillede og specielle bevidsthedsforskning.

'Bohr og komplementariteten' om 'Niels Bohrs filosofi og dens konsekvenser' og 'Modstanden mod komplementaritetssynspunktet'.

'Vilh. Grønbech - Konrad Lorenz - Kulturopgør' om den danske religionsforsker Vilhelm Grønbech (1873-1948) og den østrigske adfærdsker og filosof Konrad Lorenz (1903-89).

'Storm P. - Latterkultur - Humor og tragedie' - om Humor-mennesket Storm P., Latterkultur ifølge Mikhail Bakhtin, Humor og tragedie, Filmen og latteren, Humor i Mellemøsten, samt Klaus Albrectsen.

'Robert Storm Petersens eksistentielle krise og gennembrud i helhedsaktualiserende og aktualiserende lys' - (nyt syn på Storm P.s krise 1919-31 - i lys af hans dagbøger og relation til Preben Bille Brahe).

'Tysk romantik - Nietzsche - og andre strømninger' - om Romantikken ifølge R. Safranski, Det romantiske som åben føling med det kollektivt ubevidste, Nietzsches sjæl og Åndelige strømninger i det 19. årh.

'Blicher - Grundtvig - H.C. Andersen - Carl Nielsen' - om Blicher mellem drøm og virkelighed, Grundtvig som mytisk kristen og profet, H.C. Andersen - og Carl Nielsen mellem enfoldighed og modernitet.

'Blake - Chagall - Carl-H Pedersen - Kunstfænomenologi' - om William Blake's, Marc Chagalls og Carl-Henning Pedersens universer og om kunstens fænomenologi.

'Newton og menneskets eksistentiellel udfordring' - om fysikeren Isaac Newton og hans mislykkede forsøg på en holistisk verdensforståelse.

'Veje til mening og livskvalitet via helhedsrealisme' indeholder artikelserien om 'Veje til Livskvalitet' i lettere opdateret skikkelse og med tillæg af artikler om bl.a. meningen med døden.

Ungdom er krise, frigørelse og nye indsigter - gennemgang af pubertetsårenes faser

'Bunuel - Abuladze - Mikhalkov og andre filmskabere' - om væsentlige eksistentielle film, udover de anførte også Michael Hanekes.

'Lars von Trier - Bergman - Kieslowski' om tre af europæiske films største eksistentialistiske filmkunstnere fra hhv. Danmark, Sverige og Polen.

'Mozart - Mahler - Wagner' om tre af de største europæiske komponister som var banebrydende i kunsten at skabe store mytiske skabelsesværker.

'Bjørn Nørgaard - Arne Haugen - Olaf Høst - Johan Th. Lundbye' - omfatter essays om disse fire danske kunstnere og artikler om Bjørn Nørgaards gobeliner.

'Frans af Assisi - Katolicismens væsen - Johannes Paul 2.' om Frans af Assisi, Katolicismens inderste væsen, Mariadyrkelsen, Det fromme menneske , Pave Johannes Paul II, Benedikt XVI og Frans I.

'Venstre, systemskiftet og den tredje vej' - om Anders Fogh Rasmussen og ideen om vej uden om klassekampen

'J.O. Krag, Helle Thorning og SF' - om Krag og Det røde kabinet i 1960'erne og Thorning Schmidt i 2010'erneDen 17.2. 2023

Ejvind RiisgårdHenvisninger:Redaktion
Essays
Emneindex
PersonindexAt læse Jernesalt
Introduktion til Jernesalts filosofi
Komplementaritetssynspunktet
Modstanden mod komplementaritetssynspunktet

Den komplementære helhedsrealisme
De psykiske grundprocesser
De psykiske fundamentalkræfter
Konsistens-etikken
Etik og eksistens

Livskvalitet (fire artikler) (2002-03)
Ontologi-serie (tolv artikler) (2010)
Virkelighedsopfattelse (syv artikler) (2007)
Religion som emergent fænomen i biologien  (28.12.09.)Jernesalts 2009-filosofi
Forord  -   Begreber og aksiomer  -   Krisen ved årsskiftet 2008/09  -   Verdensbilledet 2009
Livet  -   Mennesket  -   Sjælen  -   Sproget  -   Samfundet  -   Overordnede politiske parametre
Udfordringen  -   Helhedsrealismens advarsler  -   Helhedsrealismens anbefalinger  -   EfterskriftTil toppen   Til forsiden   PrintVersion   Tip en ven  utils postfix clean
utils postfix normal